Hollanda:Final, Türkiye:Yeni Sezon


Düzen

Yaz mobilitesi sona erdi. 

TDK mobilite için devingenlik diyor:

1. Kişilerin, bir yerden ve durumdan bir başka yere ve duruma devinmeye anık ve devinme gücünde olmaları. 
2. Bu yatay ve dikey devinmenin sıklığı.

Biz de devindik, dövündük, yuvamıza döndük. 

Ağustos ortası itibarıyle Hollanda'ya veda vakti gelip çatmıştı. İnsan bir yere bir yılda ne kadar alışabilir? Hadi alıştı diyelim, ayrılırken üzülecek kadar alışabilir mi? Alışabilirmiş, adapte olmak öyle de zor bir şey değilmiş. Hele rahat olana, kolay olana alışmak işten bile değilmiş. Oradaki günlerimizi özlemle anılacaklar listesine ekledik, gördüklerimizi heybemize yükledik, dünya üzerinde yeni dostlar edindik geldik. Şimdi eş dost "Evinize alıştınız mı?" diye soruyor. O nasıl laf! Eve yabancılaşmamıştık ki daha. Ama "ev" kavramının esneyebildiğini gördük. Evin saplanıp kalınan bir şey değil, cepte taşınan bir şey olduğunu anladık. İstenilen yere serilip kurulabilen bir şey. Şimdi cebimizde Hollanda menşeli bir evimiz/düzenimiz daha var, tam olarak buraya kuramayız belki onu ama ara ara özler, çıkarır sever tekrar yerine koyarız. 

Buraya döndükten sonra da Ağustos ayı önce bayram sonra da Esenköy hareketliliği ile geçti. Onlar da bitti. Sonbahar moduna geçtik. Canım sonbahar; dirlik düzenlik ayları. Yeni bir düzene başlama mevsimi. Bu yılki düzenimizin hayırlarla gelmesini diliyorum. Bu sene bazı küçük değişikliklerimiz olacak, umarım hayırlar, güzellikler katarlar hayatımıza. 

Hollanda'da iken 3 aylık periyotlarımız vardı. Burada da öyle olsun. Zaten okullarla iç içe bir aile olduğumuz için okulların güz dönemi ilk sezonumuz olsun. Bakalım neler göreceğiz ilk sezonda. 

Yukarıdaki TDK tanımına geri dönersek. Mobilitenin ikinci açıklamasında "yatay ve dikey devinme" türlerinden bahsediyor. Bu her ne kadar teknik bir tanım olsa da benim ilk aklıma gelen yatay devinme dünya üzerinde oraya buraya gidiş gelişlerimiz, debelenen canlılar oluşumuz, "dabbe"liğimiz. Dikey devinme ise bana göre yaradanla, manevi alemle aramızdaki görünmeyen geliş gidişler. Geçen sezon yatay hareketliliğimiz çoktu, bu sezon yanına dikey hareketliliği de ekleme duası ile. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanya gezisi, Stuttgart ve Ludwisburg, 1.5.18

Waldorf Yöntemiyle Çocuğumu Büyütüyorum Kitabı Hakkında

Ayarlarla Oynamak, Oyuncak Müzesi-2